На газифікацію сіл Ізюмщини НАК «Нафтогаз» дасть понад півтора мільйона

13.06.2012 14:37 Влада
«Нафтогаз» інвестує в Харківщину «Нафтогаз» інвестує в Харківщину

В Ізюмському районі на завершальній стадії газифікація села Червоний Оскіл та розпочата газифікація села Іванчуківка.

Про це на прес-конференції, присвяченій соціально-економічному розвитку Ізюмського району повідомив голова Ізюмської райдержадміністрації Валерій Білокудря. У зустрічі з журналістами також взяли участь депутати Харківської обласної ради Михайло Зубко та Олег Шаповалов.

В минулому році Ізюмський район отримав 500 тис. грн для продовження газифікації села Червоний Оскіл, на черзі – Іванчуківка.

У цьому році ми мали затримку у фінансуванні з причини того, що НАК «Нафтогаз України», який фінансує роботи з газифікації, проводив реформування і трішки затримав виділення коштів. В цьому році заплановано 1,7 млн грн на газифікацію села Іванчуківка і вирішується питання продовження газифікації села Червоний Оскіл, тому що для повного завершення потрібно 1,2 -1,3 млн грн. Я думаю, що як мінімум половину коштів в Червоний Оскіл ми вкладемо, – запевнив голова райдержадміністрації Валерій Білокудря.

Депутат Харківської облради Олег Шаповалов зазначив, що газифікація проводиться спільно з територіальною громадою за принципом: громада – проект, влада – решту робіт:

В минулому році ми зробили проектну документацію. Для цього відновили діяльність кооперативу, який об’єднує громаду. Ми домовилися таким чином – влада допоможе з газифікацією, а громада зробить проектну документацію за свій кошт. Вони зібрали гроші – це невеликі суми з кожного подвір’я. А на газифікацію в цьому році гроші виділить НАК «Нафтогаз України» – як державні інвестиції, – сказав він.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта