На Харківщині планують реформувати митницю

05.10.2015 16:30 Влада
Фото: prawwwda.com Фото: prawwwda.com
Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін звітував перед Президентом України Петром Порошенком про хід виконання в області реформ.

За його словами, сьогодні економіка Харківщини – це машинобудування, науково-технічні розробки, ІТ-сектор, орієнтовані на експорт сільське господарство та харчова промисловість. Ці галузі не можуть існувати без міжнародного співробітництва. Через це в області було створено агентство регіонального розвитку GloBee, завданням якого є залучення інвесторів до Харківщини. Одним з результатів роботи агентства, зокрема, стало відкриття Офісу Харківської області у Вашингтоні.

- Наша стратегія чітка. З одного боку – це просування харківської продукції на великі світові ринки та вихід на ринки третіх країн. З іншого боку – залучення сучасних технологій та інвестицій, які дозволять підприємствам Харківщини підвищити свою конкурентоспроможність на внутрішньому ринку України, - сказав губернатор.

Він також підкреслив, що в Харківській області триває модернізація системи надання адміністративних послуг. Наш регіон досі лишається єдиним в Україні, де всі адміністратори ЦНАПів забезпечені цифровим підписом для надання послуг в електронному режимі. Наступним кроком стане впровадження на Харківщині системи «електронного врядування». Нагадаємо, перші елементи системи запустять у тестовому режимі 16 жовтня.

Серед основних напрямків діяльності керівництва ХОДА на найближчий час Ігор Райнін назвав продовження боротьби з корупцією, реалізацію проекту нової громадської приймальні та реформування регіональної митниці. Що стосується останнього проекту, то наразі область вже має домовленість про реалізацію цього проекту з відомою британською компанією «Адам Сміт».

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта