На Харківщині планують відкрити шість нових навчальних закладів

30.06.2016 10:21 Влада
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов взяв участь в засіданні колегії облдержадміністрації, яке пройшло в Будинку рад.

На зустрічі були розглянуті питання, що стосуються формування мережі дошкільних навчальних закладів у Харківській області на 2016-2017 навчальний рік.

Директор Департаменту науки і освіти облдержадміністрації Анатолій Бабічев розповів про проведений аналіз розвитку мережі дошкільних навчальних закладів. Так, протягом останніх років було відкрито 64 нові дитячі садки, відновлено діяльність закладів, які протягом тривалого часу не працювали, створено додаткові групи у функціонуючих закладах, збільшено кількість місць (за останні три роки в області додатково створено майже 2,5 тисячі місць).

Сьогодні в області налічується 712 дитячих садів всіх типів і форм власності. Показник охоплення дітей старшого дошкільного віку різними формами дошкільної освіти становить 100 %. Найнижчі показники охоплення дошкільною освітою дітей у віці 3-6 років - в Зачепилівському, Ізюмському, Вовчанському, Сахновщинському районах і в Люботині.

Проблемним залишається питання з перевантаженням груп - завантаженість дошкільних навчальних закладів в середньому становить 107 дітей на 100 місць (у містах - 113, у сільській місцевості - 79), в тому числі в Харківському, Зачепилівському районах, Люботині і Харкові. Зараз це один з кращих показників в Україні. Але приведення їх до нормативних вимог все ще залишається актуальним. Розв’язання проблеми тільки в одному - створення додаткових місць.

У 2016 році заплановано відкрити 6 навчальних закладів: в Київському районі Харкова, Дергачівському та Близнюківському районах, в Лозовій, 2 НВК в Зміївському та Ізюмському районах.

У діючих закладах передбачено відкриття 18 вікових груп для 385 дітей (у Балаклійському, Краснокутському, Харківському районах, в Харкові).

Крім того, в рамках співпраці з ЮНІСЕФ запланована реалізація проекту сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на Сході України. Проект спрямований на розвиток мережі дошкільних навчальних закладів Харківщини і передбачає виділення області більше 1 мільйона доларів США.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта