На Харківщині розділятимуть сміття, як у Європі

15.08.2012 07:21 Влада

Про це учора в ході прес-конференції повідомив Люботинський міський голова Володимир Теличко.

За його словами, до недавнього часу у місті стояла гостра проблема з вивозом та утилізацією сміття. Весь Люботин обслуговував лише один сміттєвіз, що уже ледве працював. Новий уже придбали, ще один - у планах.

Придбання машин - це лише одна частина проекту вирішення проблем зі сміттям. Утилізацію сміття у довгостроковій перспективі планують здійснювати за новими технологіями.

- Стадіон у Варшаві побудований на місці колишнього сміттєзвалища, - навів приклад Володимир Теличко. За його словами, аналогічну технологію утилізації застосовують і в Україні. За таким принципом збираються реалізувати проект і в Люботині. Планується обгородити полігон та навести там порядок. Сміття будуть розподіляти, в результаті чого частину закопуватимуть, а частину відправлятимуть на подальшу переробку. Відходи, що залишаться - органічні, тому згодом перетворяться в біологічно активну масу, - запевнив Володимир Теличко.

- Весь проект орієнтовно коштує близько 20 млн грн. На реалізацію першого етапу необхідно 4. Територія звалища буде зменшена за площею у декілька разів і ми намагатимемося підтримувати її в такому стані якомога довше, - говорить міський голова.

Цього року, за його словами, з обласного бюджету виділять 4,1 млн грн, з яких 150 тис. уже надійшли.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта