На Харківщині є великі проблеми з кордонами - Держземагентство

18.08.2014 10:00 Влада
photo.qip.ru photo.qip.ru
Більшість існуючих меж населених пунктів Харківської області не завжди відповідають дійсності й роками зазнали значних змін.

Про це розповів перший заступник начальника Головного управління Держземагентства у Харківській області Михайло Клепач.

За його словами, на території Харківської області відновлені кордони 25 населених пунктів у Барвінківському, Вовчанському, Дергачівському, Зміївському, Лозівському, Нововодолазькому, Печенізькому, Харківському, Чугуївському районах та в місті Харкові. І відповідно до чинного законодавства на сьогоднішній день встановлені і затверджені межі 210 населених пунктів Харківської області, що становить 12 % від загальної кількості.

"Зараз виконуються роботи зі встановлення меж 26 населених пунктів з них: укладено договори і розробляються проекти землеустрою щодо зміни та встановлення меж 11 населених пунктів; документація щодо встановлення меж 15 населених пунктів знаходиться на узгодженні. Однак у зв'язку з відсутністю коштів у місцевих бюджетах відповідних органів місцевого самоврядування роботи з цього напрямку проводяться вкрай повільно. Для завершення робіт з встановлення меж населених пунктів Харківської області необхідно майже 73 мільйони гривень", - зазначив Клепач.

За словами чиновника, необхідно фінансування з державного бюджету для проведення робіт з встановлення меж адміністративно-територіальних утворень, у тому числі меж населених пунктів.

"Також однією з проблем при встановленні меж населених пунктів є відсутність актуальних генеральних планів, або техніко-економічних обгрунтувань, або проектів формування території населених пунктів, виготовлення яких вимагає відповідного фінансування за рахунок місцевих бюджетів відповідних органів місцевого самоврядування", - говорить Клепач.

Джерело: СтройОбзор
Автор: Администратор сайта