На Харківщину приїдуть депутати з 31 країни Європи

23.06.2017 06:07 Влада
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
27 червня в нашому місті відбудеться засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи.

«Маючи підтримку Президента України, ми змогли вибороти право провести засідання Моніторингового комітету в Харкові. Таке рішення було прийнято в Страсбурзі ще в березні, й уже через декілька днів Харківщина вперше прийме такий потужний форум євродепутатів. Це чіткий сигнал довіри до нас з боку міжнародних партнерів», - наголосила голова ХОДА Юлія Світлична.

За її інформацією, на засідання в Харків прибудуть делегати з 31 країни Європи.

Безвіз: скільки треба мати грошей і як їх можуть перевірити при перетинанні кордону 

«Зберуться майже 100 учасників та гостей, з яких 63 представляють регіональну владу європейських країн та є членами Моніторингового комітету Конгресу РЄ», - зазначила керівник області.

Так, серед гостей Харківщини будуть представники всіх чотирьох європейських країн, що входять до складу G7: Німеччини, Великої Британії, Франції та Італії. А також депутати з Нідерландів, Швейцарії, Бельгії, Португалії, Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Польщі, Угорщини, Чехії, Словаччини, Туреччини, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Латвії, Литви, Естонії, Ірландії, Сербії, Боснії та Герцеговини, Молдови, Мальти, Греції, Болгарії та, звичайно ж, України.

«У порядку денному засідання - обговорення питань економічної та гуманітарної співпраці європейської спільноти, ролі місцевих органів влади у розвитку країни, критеріїв ефективності роботи місцевих депутатів, а також питання безпеки, міграції та реалізації соціальних програм», - повідомила Юлія Світлична.

Довідка

Моніторинговий комітет Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи стежить за дотриманням зобов'язань державами - членами Європейської хартії місцевого самоврядування, а також готує звіти про стан місцевої та регіональної демократії в Європі й моніторить окремі питання, що стосуються місцевої та регіональної демократії в країнах - членах Хартії.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта