На міні-проекти збільшать фінансування. Сергій Чернов

26.11.2014 07:00 Влада
http://vecherniy.kharkov.ua http://vecherniy.kharkov.ua
Фінансування харківського обласного конкурсу міні-проектів "Разом у майбутнє" планують збільшити вдвічі.

Про це розповів голова Харківської облради Сергій Чернов у ході візиту у Зачепилівський район.

- Я буду виходити з ініціативою з наступного року подвоїти фінансування міні-проектів з обласного бюджету. Сьогодні ми не можемо в повному обсязі фінансувати проведення ремонтних робіт у закладах освіти. За рахунок міні-проектів нам вдається спільними зусиллями робити ремонти, запроваджувати енергозберігаючі заходи, - сказав Сергій Чернов.

Очільник області також нагадав, що цього року умови конкурсу були трохи змінені. Це дало змогу залучити до ініціативи облради місцевий бізнес. Тобто з цього року у співфінансуванні міні-проектів можуть брати участь не лише обласний і місцевий бюджети, але і приватні підприємці.

- Підприємці серйозно допомагають громадам у вирішенні численних соціальних питань. І нам вдалося вибудувати модель державно-приватного партнерства, коли місцеві підприємці активно приєднуються до покращення рівня життя на селі, - сказав Сергій Чернов.

Так, на Зачепилівщині з року в рік громаді допомагає ПСП ім. Фрунзе. Як розповів генеральний директор підприємства, депутат обласної ради Іван Глянь, серед найбільш масштабних проектів - капітальний ремонт приміщення для дошкільнят на базі Бердянського НВК. Роботи стартували ще у 2012 році, коли з обласного бюджету було виділено близько 900 тис. грн. Ці гроші були освоєні, але на наступний рік фінансування призупинилося. Тоді допомогти навчально-виховному комплексу вирішили місцеві фермери. Цього року обласна рада знову почала фінансувати проект, виділивши близько 500 тис. грн.

- Я, як депутат обласної ради, намагався посприяти у відновленні фінансування, крім того ще понад 400 тис. грн виділило наше підприємство. До кінця грудня ремонт закінчиться, і діти підуть до дитсадка. Роботи вже не дуже багато. Зараз вже завершують штукатурити і вирівнювати підлогу, - розповів Іван Глянь. - На селі господарства з хорошими економічними показниками ніколи не відмовлялися допомагати громаді. Байдужих практично немає.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта