На об'єктах ТЕЦ-5 у Харкові тривають обшуки. Подробиці

13.02.2015 14:02 Влада
www.companion.ua www.companion.ua
Міліція проводить оперативно-слідчі дії на об'єктах ПАТ "Харківська ТЕЦ-5",

керівники якого звинувачуються в незаконному підвищенні тарифів на постачання енергоресурсів.

Проведення обшуку санкціоновано Київським судом міста Харкова в рамках розслідування кримінального провадження за фактом порушень посадових осіб підприємства.

"У поле зору працівників УДСБЕЗ ГУМВС України в Харківській області потрапили керівники ПАТ "Харківська ТЕЦ-5". Вони підозрюються у неправомірному підвищенні тарифів на постачання енергоресурсів, що призвело до збільшення тарифів для населення на купівлю теплоенергії", - повідомили в міліції.

У рамках досудового розслідування встановлено, що посадові особи вказаного підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом травня-червня 2014 року незаконно підвищили вартість на постачання гарячої води, електроенергії, заподіявши істотної шкоди державі.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

В рамках його розслідування співробітники УДСБЕЗ спільно зі слідчими органами здійснюють ряд обшуків за різними адресами на об'єктах, що належать підприємству.

Згідно санкції статті, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на 3 роки, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і зі спеціальною конфіскацією. Досудове розслідування триває.

Автор: Администратор сайта