На Південній залізниці наразі сто шістдесят два неругульованих переїзди

21.08.2012 14:27 Влада
Станом на 1 січня поточного року на Південній залізниці всього налічувалося 711 переїздів. Кількість нерегульованих переїздів на початок поточного року складала 162.

Начальник служби перевезень Південної залізниці Сергій Клименко розповів, що його підлеглі повністю готові до необхідних попереджувальних заходів щодо травматизму людей, які можуть виникнути через пуск швидкісних поїздів Skoda та Hyundai. Зокрема, тривають планові роботи з ремонту посадочних платформ і пішохідних настилів, установлюються додаткові інформаційні стенди попереджувального змісту та покажчики безпечного переходу. Головне, щоб люди не забували ознайомлюватися з цією інформацією і дотримуватися правил поведінки під час руху залізничного транспорту.

ДТП на переїздах

Відомо, що перетин залізничних колій з автомобільними дорогами в одному рівні є найбільш складним і небезпечним елементом вулично-шляхової мережі. Саме на таких ділянках трапляється чимало дорожньо-транспортних пригод, подекуди з трагічними наслідками. Станом на 1 січня поточного року на Південній залізниці всього налічувалося 711 переїздів. Кількість нерегульованих переїздів на початок поточного року складала 162.

Минулого року на переїздах Південної залізниці трапилося три дорожньо-транспортні пригоди, дві з яких – на переїздах, що не охороняються, і тоді обійшлося без постраждалих. А в поточному році на таких переїздах уже трапилося чотири ДТП. Внаслідок цього одна людина загинула і п’ятеро було травмовано. Усі ці випадки сталися винятково з вини водіїв автотранспорту, які порушили «Правила проїзду через залізничні переїзди».

Для поліпшення ситуації щодо безпеки руху на залізничних переїздах Південної залізниці згідно з відповідною галузевою програмою в 2012 році передбачено укладання семи комплектів переїзних настилів на п’ятьох переїздах і капітальний ремонт семи залізничних переїздів, зокрема, на двох із них буде виконано ремонт будівлі переїзного посту. Також заплановано роботи з обладнання автоматикою трьох залізничних переїздів з автобусним рухом.

Ігор Тесло, матеріал з газети "Слобідський край" №99 за 18.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта