На Південному вокзалі упорядкують рух автобусів і таксі

23.04.2015 07:42 Влада
www.sq.com.ua www.sq.com.ua
З цією метою заплановано побудувати в районі вокзалу автостанцію «Привокзальна».

Відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет Харківської міської ради.

За словами заступника директора Департаменту транспорту Євгена Федорчука, будівництво автостанції «Привокзальна» - на початковому етапі, але її значення не менш важливе, ніж автостанції на вул. Героїв Праці.

«У районі Південного вокзалу велике скупчення таксистів, які часто працюють без документів. Також туди заїжджають нелегальні автобуси. Щоб припинився цей потік, потрібна автостанція, яка дозволить впорядкувати рух цього транспорту», - підкреслив Євген Федорчук.

Як повідомив  Євген Федорчук, після прийняття цього рішення КП «Харьковпасс», яке займається будівництвом автостанції біля ст. м. «Героїв Праці», і ТОВ «Транс-Регіон-Авто», яке займеться будівництвом автостанції «Привокзальна», матимуть законне право відкрити ці об'єкти.

Після ухвалення рішення виконкому термінал з прилеглою територією після завершення будівництва зможе називатися автостанцією. На ній будуть обслуговуватися приміські та міжміські автобуси. Зараз там закінчуються роботи з облаштування станційного будинку і навісу. На виїзді з термінала вже працює новий світлофор. Подальше будівництво автостанції залежить від фінансування. У разі регулярних грошових надходжень вона може бути добудована за півроку.

Автор: Администратор сайта