На санаторне лікування харківських чорнобильців виділено п'ять мільйонів

21.04.2015 09:39 Влада
Відбулась зустріч керівників області з представниками чорнобильського руху Харківщини.

С учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС спілкувались голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова обласної державної адміністрації Ігор Райнін, представники департаментів облдержадміністрації з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, масових комунікацій, а також регіонального управління Пенсійного фонду України.

Обговорили питання соціального захисту ліквідаторів та членів їх родин: забезпечення житлом; надання безкоштовних рецептів на придбання ліків в аптечній мережі; організація санаторно-курортного лікування; збереження відділення для чорнобильців у міській студентській лікарні; військово-патріотичне виховання молоді.

Особливу увагу приділено формуванню методики з перевірки посвідчень ліквідатора. Як зазначалося під час дискусії, пропозиції з цього питання, а також щодо відновлення у місті Харкові роботи Центральної Міжвідомчої Експертної Комісії по встановленню причинного зв’язку захворювань, інвалідності і причин смерті з впливом Чорнобильської катастрофи, будуть передані на рівень профільних міністерств.

На придбання путівок для проведення санаторно-курортного лікування чорнобильців виділено 5 млн грн. Починаючи з травня, путівки можна отримати за місцем проживання у районах області.

Автор: Администратор сайта