На відловлювання тарганів і щурів дали згоду депутати Харківської облради

15.11.2012 08:26 Влада
http://kak-ya.ru http://kak-ya.ru
У Харківській області створено комунальне підприємство Харківської обласної ради «Профдезінфекція».

Відповідне рішення прийняли депутати  на XVII сесії.

Як зазначив голова облради Сергій Чернов, необхідність створення нового підприємства виникла у зв'язку з реформуванням системи СЕС в Україні.

- З метою попередження інфекційних захворювань регіону виникла необхідність створення єдиного комунального підприємства, до статутних завдань якого буде внесене питання проведення комплексних дезінфекційних заходів на засадах єдиної регіональної стратегії профілактики інфекційних захворювань та боротьби з ними, - зазначив Сергій Чернов.

Як ідеться у пояснювальній записці до рішення, на даний момент у Харківській області суцільна дератизація здійснюється несистематично, цими заходи не охоплені місця відпочинку, житловий фонд охоплений всього на 60%. Будмайданчики і кладовища взагалі не охоплені дератизацією. Крім цього, в області відсутня система запобігання надзвичайних ситуацій, нема запасу дезінфекуючих засобів на місцях.

Діяльність нового підприємства дозволить створити епідеміологічний фонд для недопущення надзвичайних епідеміологічних ситуацій, а також знизити фінансове навантаження на обласний бюджет.  

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта