На Харківщині створять близько двох тисяч нових місць у дитсадках

06.12.2018 10:53 Влада
Фото: firtka.if.ua Фото: firtka.if.ua
Такі завдання на п’ять років передбачає обласна програма.

6 грудня на пленарному засіданні XVIІІ сесії Харківської обласної ради обласні депутати схвалили програму розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2019-2023 роки». «За» проголосувало 93 депутати.

За час реалізації програми в області планують збільшити на 2000 кількість місць у закладах дошкільної освіти, створити 10 опорних закладів загальної середньої освіти. Окрім цього, відповідно до програми передбачено капітальний ремонт приміщень, будівель та систем життєзабезпечення у 30 закладах освіти області.

Також планують оновити та поповнити існуючий парк шкільних автобусів на 30 одиниць та забезпечити 80 закладів загальної середньої освіти області комп’ютерною технікою, мультимедійним та інтерактивним обладнанням.

Крім цього, у школах області оснастять 50 навчальних кабінетів хімії, біології, фізики, географії та математики та побудують 15 спортивних майданчиків для проведення занять та спортивних заходів для учнів закладів загальної середньої освіти.

Окрім цього, у закладах освіти області планують побудувати 25 пандусів, а також створять 12 інклюзивно-ресурсних центрів, п’ять регіональних багатопрофільних центрів професійної освіти та п’ять навчально-практичних центрів із впровадження інноваційних технологій та оснащення їх сучасним обладнанням і технікою за галузевим спрямуванням.

Загалом за час дії програми на освіту області збираються витратити близько 2 мільярдів 542 мільйонів гривень. На наступний рік фінансування передбачено у розмірі майже 448 мільйонів 22 тисяч гривень.

Читайте також: В обласній раді створили нову депутатську групу

Олександр Ушаков