Найтяжчі злочинці Харківщини зривають засідання суду, вимагаючи прокурора-жінку

11.03.2013 11:12 Влада
фото Ольги Власенко фото Ольги Власенко
Єдина жінка-прокурор у Харківській області Ольга Власенко з думкою, що жінки – чи то правоохоронці, чи, навпаки, злочинці – слабкіші за чоловіків, не погоджується.

Про будні прокурорської роботи Ольга Власенко розповіла кореспонденту "СК".

– Я завжди зважую всі обставини, сімейний стан людини, проте за свою кар’єру в органах, думаю, я вже навчилася бачити правопорушників наскрізь. Коли чоловік іде на злочин, він не думає про наслідки. Коли ж доходить до ув’язнення, у нього одразу ж знаходиться хвора старенька мати, вагітна дружина, проблеми зі здоров’ям та ще ряд обставин. Жінки в такій ситуації виявляють більшу стійкість і послідовність. Зробила – значить, відповідатиме за свій вчинок. Коли я бачу, як чоловік починає плакати й жалітися, що в нього залишиться одинока 80-річна мати, мені аж здригнутися хочеться. Виходить, що як красти на пляшку горілки, так про мати не згадував, а як відповідати – то вже такий турботливий син, – ділиться думками Ольга Власенко. – У той же час, у жінок краща інтуїція. Тому прокурор-жінка швидше за свого колегу-чоловіка зрозуміє, чи бреше людина, чи дійсно кається.

Бували ж у практиці Ольги Власенко і такі злочинці, які з чоловіками-прокурорами працювати взагалі відмовлялися, бажаючи бачити в ролі державного обвинувача – жінку.

– Я брала участь у судовому процесі, де підсудні були людьми особливо жорстокими. Керівнику цієї бандитської групи «світило» довічне ув’язнення. І коли я була у відпустці, до суду направили іншого прокурора, чоловіка. Так той не захотів з новим прокурором розглядати справу, «зірвав» засідання. Сказав: «Я знаю, що вона все одно попросить мені довічне ув’язнення, так я хоч наостанок на красиву жінку подивлюся», – розповідає Ольга Власенко.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №29-30 від 07.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта