Насосну станцію реконструюють у селищі Кулиничі (ФОТО)

07.11.2014 15:40 Влада
фото прес-служби міськради фото прес-служби міськради
Реконструкцію насосної станції в сел. Кулиничі планують завершити до 25 грудня.

Виконані роботи вирішать одну з основних проблем селища: каналізаційні стоки більше не потраплятимуть в річку Немишля і не забруднюватимуть навколишнє середовище.

Перший заступник генерального директора КП «Харківводоканал» Олександр Коваленко повідомив, що тут встановлять прогресивне енергозберігаюче насосне обладнання, замовлене в Швеції, яке дозволить і економити електроенергію, і забезпечити водовідведення в селищі.

Також тут побудують напірний каналізаційний колектор протяжністю 1404 м і самопливний каналізаційний колектор по вул. Кулиничівській. Перший етап робіт планують завершити вже до кінця цього року. На його реалізацію з міського бюджету виділено 5,6 млн грн.

Олександр Коваленко зазначив, що в планах міста і підприємства реконструювати комунікації всього селища. За його словами, зараз його жителі п'ють воду з мілководних свердловин, яка відповідає вимогам СЕС, але все ж недостатньо добра за якістю. Щоб вирішити цю проблему і підключити будинки в селищі до міського водопроводу, тут побудують водовід діаметром 225 мм і довжиною 1200 м. Цей етап реконструкції повинні закінчити в серпні 2015 року.

Реконструкція насосної станції почалася на початку жовтня. Багато років комунальні мережі, які були власністю селищної ради, не експлуатувалися належним чином, а в їх ремонт не вкладали кошти. Після включення селища в міську межу сесія Харківської міської ради одразу ж прийняла рішення про реконструкцію систем водовідведення та водопостачання. Загальна вартість запланованих робіт складає понад 18 млн грн.

Автор: Администратор сайта