Небезпечні відходи не можуть вивезти з Хімпрому. Подробиці

19.09.2013 11:18 Влада
До ХОДА звернулися ліквідатори ДП "Хімпром", що у Первомайському районі. На території підприємтва знаходяться відходи 2, 3 та 4-го класів небезпеки.

Ліквідатори просять надати підприємству матеріальну допомогу для утилізації цих речовин. 

Директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник пообіцяв направити до Харківської облради відповідний запит, аби з облбюджету виділили гроші на ці заходи. 

Заступник міністра екології та природних ресурсів Олександр Сушко повідомив, що питання вивезення та утилізації відходів з "Хімпрому" буде вирішене наступного року після відповідних погоджень з Первомайською райрадою.

Загалом протягом 2011-2013 років за рахунок державного та обласного бюджетів (понад 30 млн грн) з території Харківської області на знешкодження було вивезено 100% пестицидів та засобів хімічного захисту рослин. Загалом за цей період було вивезено понад 1700 тонн небезпечних речовин.

Довідка. Група 1 включає суміші відходів (що мають типові властивості), що утворилися на об'єктах і підприємствах. Група 2 включає відходи складного комбінованого складу у вигляді виробів, які втратили свої споживчі властивості. Група 3 включає компоненти, що входять у різні суміші відходів.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта