Нерівності мобілізації по-харківськи. Основні показники

10.04.2015 13:51 Влада
sockraina.com sockraina.com
За даними голови ХОДА Ігоря Райніна, по районах області план часткової мобілізації виконаний на 98,4 %.

Рівень мобілізації в Харкові та деяких містах обласного підпорядкування, як і раніше, істотно відрізняється від показників районів. Так, показник по Харкову - всього 48,3 %.

За інформацією губернатора, у Балаклійському районі в армію призвали на 12 % більше військовозобов'язаних, ніж було заплановано, у Валківському - більше на 14 %. У Первомайському та Чугуївському районах плани виконані на 114 %. 

У містах мобілізація проходить вдвічі повільніше. Серед відстаючих - Люботин, Куп'янськ, Ізюм. Серйозні питання у керівництва області викликає ситуація в м. Чугуїв. Незважаючи на те, що в цілому Чугуївський район план мобілізації перевиконав, у райцентрі призвано в армію тільки 50 % від необхідної кількості військовозобов'язаних.

Ситуація з мобілізацією в районах Харкова також різниться. Якщо показник Орджонікідзевського району - 61 %, то в Комінтернівському - тільки 36 %, в Червонозаводському - 37 %.

У ході наради, на якій були присутні голови РДА, військкоми та представники правоохоронних органів, всім, причетним до невиконання плану призову в окремих районах і містах, нагадали про кримінальну відповідальність за зрив мобілізації.

Доручення посилити роботу в своїх районах отримали глави Богодухівської, Дергачівської та Харківської райдержадміністрацій.

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта