Нове державне підприємство з ремонту доріг з’явилося на Харківщині

07.06.2018 17:18 Влада
Депутати обласної ради 7 червня на сесії внесли зміни до Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки.

В області створено держпідприємство «Дороги Харківщини», яке займатиметься організацією будівництва, ремонту та утриманням автомобільних доріг загального користування місцевого значення, буде здійснювати функції замовника виконання робіт з будівництва , ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, автомобільних доріг комунальної власності тощо. При цьому губернаторка Юлія Світлична запевнила, що функції створеного підприємства не перетинатимуться з функціями Служби автомобільних доріг.

— Відповідно до державної стратегії реформуванню підлягає вся сфера дорожнього господарства, тому ми прийняли ключові рішення, щодо організації цієї роботи. Все, що потрібно відповідно до законодавства, було прийнято на цій сесії. Будемо продовжувати роботу, щодо відновлення дорожнього покриття, — наголосила Юлія Світлична.

— Всі дороги місцевого значення були передані в Департамент капбудівництва ХОДА, а сьогодні прийнято рішення і створено ДП «Дороги Харківщини». І тепер Департамент капбудівництва виконає процедуру і передасть всі дороги місцевого значення в розпорядження цього державного підприємства. Департамент далі буде виконувати контрольну функцію за якістю доріг і іншим, як замовник, - пояснив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Читайте також: Спецпроект «СК»: Довіра громади — найдорожчий кредит