Нові автостанції в районі окружної побудують у Харкові

27.02.2013 07:00 Влада
http://www.trans-port.com.ua http://www.trans-port.com.ua
Про це повідомив в ході доповіді на архітектурно-містобудівній раді начальник сектора транспортних мереж інституту «Діпромісто» Дмитро Жуков.

Поява автовокзалів входить в новий генеральний план Харкова, передає СтройОбзор.

«Ми пропонуємо будівництво автостанцій на перетині проспекту Перемоги і Людвіга Слободи, біля проектної станції метрополітену «Залютіно», біля станції метро «Пролетарська» і в районі східної Салтівки - на перетині Салтівського шосе та окружної дороги», - повідомив Жуков.

Також розробник оприлюднив інформацію, що стосується планів реконструкції автомобільних доріг.

«У генеральному плані до 2031 року передбачено реконструкцію автодоріг Харків - Довжанський, Харків - Щербаківка, Харків-Сімферополь, Харків - Охтирка. Також будівництво двох коридорів в безпосередній близькості від Харкова - це міжнародний коридор Європа - Азія і коридор Північ-Південь. При цьому були враховані нові напрацювання в місті, такі як стоянки вантажного транспорту, комплекси автосервісу, вертолітні майданчики. Всі вони були внесені в новий генплан», - зазначив Жуков.

У новому генеральному плані передбачається розвиток станцій приміського руху - Залютіно і Підгородна. Також намічено будівництво дорожніх розв'язок різних рівнів. Всього в Харкові побудують 33 розв'язки.

«Звичайно, ми розуміємо, що місто моментально не зможе цю ідею втілити. Але, заклавши її, ми отримуємо резерв територій», - сказав Жуков.

Джерело: СтройОбзор
Автор: Администратор сайта