Нові митні ставки. Що подорожчає і подешевшає в Україні

19.09.2013 12:43 Влада
transkarpatia.net transkarpatia.net
Сьогодні Верховна Рада України прийняла закон про внесення змін до митного тарифу для гармонізації правового поля з ЄС

Прийнятий закон перебудовує митний тариф з гармонізованої системи опису та кодування (узагальнена система класифікації товарів у міжнародній торгівлі, в які товари класифікуються та кодуються цифровими комбінаціями, і потім за цими категоріями обкладаються митом) 2007 року на більш нову - 2012 року, якою користуються в більшості країн світу, в тому числі в ЄС. Таким чином, змінилися і митні ставки.

Зокрема враховані близько десяти позицій які передбачають встановлення нульової ставки мита на товари, що не виробляються в Україні. Наприклад деякі запчастини залізничних вагонів, обладнання для виробництва шпалер, то що. При цьому підвищена до 10% ставка мита на імпорт водонагрівачів, аналоги яких виробляються в державі. Такою ж залишилась ставка мита на металобрухт - 5% та полівінілхлорид (ПВХ) - 0%.

Крім того, ввізне мито на деякі морепродукти знижена з 20% до 15% , а на приготовлені або консервовані плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру - з 15% до 10%. З 6% до 5% також зменшене мито на моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей і нові легкові автомобілі з об'ємом двигуна понад 3 літри. Також З 8% до 7,5% знижено мито на човни та моторні катери.

Джерело: 100news.net
Автор: Администратор сайта