Нові термінали для приміського транспорту в Харкові. Коментар міськради

19.01.2015 12:06 Влада
У Харкові тривають роботи зі створення автобусних терміналів на околиці міста.

Про це розповів директор Департаменту транспорту міськради Сергій Дульфан.

Він нагадав, що транспортною концепцією Харкова передбачений винос на периферію концентраторів транспорту, в тому числі автовокзалів і автостанцій приміського сполучення.

Найяскравішим негативним прикладом, за словами директора департаменту, є проспект Гагаріна, який переповнений приміським транспортом.

«В даний час вже закінчено будівництво самої автостанції на Героїв Праці. Там виконано комплекс робіт по забезпеченню безпеки руху. Ми поки не можемо його відкрити - необхідне будівництво світлофорного об'єкта, реконструкція ділянки проїзної частини по вул. Академіка Павлова, - розповів Дульфан. - Аналогічна ситуація з Центральним ринком. Будівельні роботи самої автостанції вже виконані. Не завершені поки роботи з його легалізації як об'єкта транспортної інфраструктури».

Також, за його словами, планується побудувати термінал на Олексіївці (в кінці проспекту Людвіга Свободи) і в районі станції метро «Пролетарська», в рамках реконструкції Московського проспекту.

«Таким чином, основні автобусні станції ми плануємо пересунути максимально до кордону міста, щоб виключити необгрунтовані пробивки приміського транспорту по міських вулицях, що підвищує навантаження на вулично-дорожню мережу», - зазначив Дульфан.

Автор: Администратор сайта