Новий набір харківського поштаря: велосипед, спецвзуття, пенсія та пакет документів

03.09.2013 10:10 Влада
http://www.potolok-peter.ru/ http://www.potolok-peter.ru/
З 25 червня на Харківщині завдяки спільному проекту Укрпошти та ХОДА "Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту" можна оформити ряд документів через поштове віддідення.

Про переваги проекту для мешканців області та новації в "Укрпошті" кореспонденту "СК" розповів очільник Харківської дирекції Українського ДП "Укрпошта" Едуард Баглаєнко.

– Головна перевага полягає в тому, що пошта надає послуги навіть удома у клієнта. По суті, цей проект і було створено для того, щоб максимально полегшити життя людей. Особливо це актуально взимку чи за певних проблемних обставин, коли людина, приміром, не може пересуватися чи їй важко це робити. Наш листоноша за будь-якої погоди працює, і пошта свою функцію виконує.

Крім того, якщо людина живе у віддаленому населеному пункті, а на дорогу до райцентру й назад вона витратить півсотні гривень та чимало часу, то, звичайно ж, наші послуги – це реальна економія і часу, і коштів.

Коли поштар іде до клієнта, він уже знає, яка саме адмінпослуга потрібна – людині достатньо заздалегідь зателефонувати до відділення. Наш працівник принесе необхідний пакет документів і допоможе їх заповнити. До речі, послуга відправлення листа на сьогодні коштує 13,56 грн. Окрім того, ми рекомендуємо клієнтам перед відправленням документів додати до них конверт для зворотної відповіді організації, до якої вони звертаються. Отримати замовлений документ також можна через пошту.
До речі, для того щоб у всьому цьому розумітися та допомагати іншим, працівники пошти проходять необхідне навчання.

– Зрозуміло, що з появою додаткової послуги зростає і навантаження на працівників пошти. Це якось їм компенсується?

– Ця нова послуга, так само як і інші, ураховується під час обчислювання заробітної плати. Тому несплаченою ця робота не залишиться, інакше, хто ж тоді працюватиме!

– Скільки всього в області поштових відділень?

– Ми маємо 684 відділення в Харкові та області. До речі, найдовша відстань від населеного пункту до відділення складає 25 км, і цей шлях поштар практично кожного дня долає або пішки, або на велосипеді (якими забезпечено всіх працівників). Також поштарі забезпечені спеціальним взуттям, яке рятує їх взимку від падіння на слизькій вулиці. Свого часу за підтримки депутатів обласної та Верховної Ради поштарі отримали добротний транспорт. Особливо слід подякувати депутатам Верховної Ради України Дмитру Добкіну, Дмитру Шенцеву.

Тетяна Лісна, матеріал з газети "Слобідський край" №103-104 від 31.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта