Новий патруль з'явиться в Харкові 19 вересня (ФОТО)

31.07.2015 11:15 Влада
Фото: Олександр Гаркавець Фото: Олександр Гаркавець
Про це повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, який відвідав Університет внутрішніх справ з робочим візитом.

Арсеній Яценюк разом з Арсеном Аваковим та іншими чиновниками проінспектували новий навчальний райвідділ, який функціонує з початку минулого навчального року. Його мета: підготовка першокурсника до практики в райвідділах, щоб він якомога більше підготовленим потрапив до досвідчених служителів правопорядку і знав ази роботи в райвідділі. Після візиту навчального корпусу в великому залі чиновники зустрілися з майбутніми новими патрульними.
На цьому зібранні промовці розповіли їм про відповідальність даного вибору, покладені на них сподівання, що саме вони можуть зробити країну кращою. Харківським слухачам розповіли, що вони мають один з найкращих показників по вступних тестах по всій Україні. І це не дивно, адже 80 % майбутніх патрульних з вищою освітою. До речі, той, хто закінчив вуз, має привілегію: він після закінчення навчання отримує звання лейтенанта, а хто без – сержанта. Але, незважаючи на це, екіпаж може бути сформований так, що його начальником може бути і сержант, який надалі буде керувати старшими себе за званням.

Перші патрулі заступлять на чергування 19 вересня. Спершу це піший та автомобільні патрулі. У майбутньому до них приєднаються мотопатруль і велопатруль. До кінця року в Першій столиці має з'явитися близько 800 патрульних, а в Україні – 150 тисяч. Спершу режим роботи нових патрульних буде проходити за такою схемою 12 робочих годин, 12 - відпочинку, 12 робочих і двоє діб вдома. А через три місяці, коли нові захисники порядку набудуть необхідний досвід, то їх робочий графік значно покращиться – півдоби через дві. Їх зарплата буде становити 8-10 тисяч гривень.

Для введення одного патрульного знадобилося 128 тисяч гривень – 90 % з державного бюджету, решта – допомога ЄС та інших країн. Незважаючи на таку велику витрату фінансових ресурсів країни, Арсеній Яценюк заявив, що ці витрачені мільйони гривень на новий патруль необхідні країні і, безсумнівно, мають принести користь її громадянам.

 

Олександр Гаркавець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта