Новий перевіряючий орган створено на Харківщині

15.06.2015 05:58 Влада
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Реорганізована Держслужба з питань праці матиме мегаповноваження. На Харківщині цю структуру очолила Олена Назаренко.

Роботодавці регіону таким призначенням задоволені.

Представити на посаді Олену Назаренко до Першої столиці приїхав голова Державної служби України з питань праці Роман Чернега. Він зазначив, що наказ про призначення вийшов ще в квітні, але у зв'язку з великим обсягом роботи зі створення нової служби роблять це тільки зараз. Чернега наголосив на тому, що служба існує для захисту прав трудящих.

У Держслужбі з питань праці триває велика реорганізація (завдяки якій вже заощаджено 8 млн грн, і після її завершення ця структура отримає мегаповноваження. Новоутворений державний орган, окрім основних, має ще й функції з питань гігієни праці та дозиметричного контролю. Наразі на порядку денному - питання підбору якісних спеціалістів. У планах Держслужби створення універсального інспектора.

Голова Держслужби запевнив, що його підлеглі не проводитемуть перевірки з метою каральних дій чи особистої наживи.

- Дуже серйозно, жорстко стоїть питання попередження корупції в державних органах. Я налаштовую всіх, що новий державний орган отримав назву не “інспекція”, а “служба”, тому ми повинні працювати в сервісному режимі. Ми повинні зосередити роботу на превентивних заходах, - впевнений Роман Чернега. - Коли службі дадуть дозволи на перевірки (ймовірно це відбудеться вже в липні) на підприємства будуть виходити три спеціаліста: по Держпромнагляду, по праці та з гігієни праці. У нас непростий державний орган з мегаповноваженнями. Ми будемо дотримуватися європейських норм в роботі такого органу.

Тож до липня Олена Назаренко повинна укомплектувати склад служби високими професіоналами. На думку Чернеги, вона з поставленим завданням впорається, бо має великий досвід. Раніше Назаренко очолювала Головне управління територіальної державної інспекції з питань праці у Харківській області.

- Я буду робити все можливе для організації роботи виключно за законом. Наша діяльність буде спрямована на те, щоб працівники в регіоні були впевнені в законності та безпечності праці, - запевнила очільниця Головного управління Держслужби України з питань праці у Харківській області. - Ми вже сьогодні розпочали формування нашої команди за критеріями професіоналізму, відкритості та відповідальності.

Призначення Олени Назаренко добре сприйняли в спільному органі роботодавців України в Харківській області, який охоплює практично усі промислові підприємства регіону. “Жорстка, але справедлива”, - характеризують її роботодавці Харківщини.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта