Новий український літак для АТО. Яким коштом купили і для чого

19.09.2014 09:02 Влада
http://www.avia.mns.gov.ua/ http://www.avia.mns.gov.ua/
Українська асоціація районних та обласних рад придбала літак для доставки гуманітарних вантажів в зону військового конфлікту та транспортування поранених.

- За рахунок зібраних районними та обласними радами коштів придбано невеликий літак АН-2, який використовуватиметься як санітарний для перевезення вантажів у важкодоступні райони Донеччини та Луганщини, - повідомив голова Харківської обласної ради, Президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування Сергій Чернов.

Наразі літак переобладнується для транспортування поранених та інших гуманітарних потреб.Туди планується поставити медичне обладнання та все необхідне для запланованої діяльності. Робиться це спільно з організацією Червоного Хреста.

Окрім того, за пропозицією керівників обласних та районних рад України Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування створила штаб з координації роботи по наданню гуманітраної допомоги в ті райони, які потерпають сьогодні від військового протистояння.

- Сьогодні багато вантажівок з гуманітарною допомогою направлено з різних областей України на потреби мирних жителів Донбасу та українських воїнів. Нами створено штаб по координації цієї роботи, який очолює керівник секретаріату Юрій Андрійчук, також створено наглядову раду, відкрито відповідний спеціальний рахунок. Крім того, використовуються логістичні можливості Харківської області. Приміром, у Чугуївському та Ізюмському районах є склади, звідки вантажі перенаправляються до зони АТО, - додав Сергій Чернов.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта