Новий зручний пункт пропуску запрацював на кордоні Харківщини з Росією

15.10.2013 11:52 Влада
http://www.unian.net http://www.unian.net
Пункт пропуску "Шебекіно" розпочав свою роботу у неділю, 13 жовтня.

Новий багатосторонній автомобільний пункт пропуску ( БАПП ) на російсько -українському кордоні "Шебекіно" , який з 1994 року працював за тимчасовою схемою , почав роботу в постійному режимі. Тепер його пропускна здатність складає до 1000 автомобілів на добу, повідомляють Риановости, посилаючись на Білгородську митницю.

- У пункті є по 10 смуг руху на в'їзд і стільки ж на виїзд, з них по дві окремих смуги - для вантажних машин, по одній - для автобусів і по сім смуг - для легкового транспорту. До цього перетин кордону здійснювався по двох смугах для легкового транспорту та автобусів і одній смузі - для вантажного на в'їзд і стільки ж на виїзд , - повідомляє митниця.

Постійний пункт пропуску почав роботу ввечері в неділю 13 жовтня. Новий БАПП розташувався на площі 14 гектарів і здатний на добу пропустити майже 4400 осіб. Пункт пропуску оснащений електронним ваговим устаткуванням, системами радіаційного контролю, рентгентелевізійною апаратурою, мобільним інспекційно - оглядовим комплексом та іншими засобами контролю.

Передбачається , що введення нового БАПП " Шебекіно " серйозно розвантажить основний пункт пропуску через кордон в регіоні - МАПП " Нехотєєвка " .

Крім того , " Шебекіно " найближчим часом може стати першим на російсько -українському кордоні пунктом пропуску, на якому разом з російськими контролюючими службами будуть розміщені контролюючі служби України . Очікується , що оформлення проводитимуть співробітники прикордонних і митних органів обох країн під час однієї зупинки громадян. Це повинно скоротити час заходу кордону і зробити його більш зручним для людей.

Джерело: Риановости
Автор: Администратор сайта