Нову карту Харківщини затвердять до 1 червня

06.05.2015 12:52 Влада
http://www.itlibitum.ru http://www.itlibitum.ru
В області приступили до роботи над реформою щодо об'єднання територіальних громад.

5 травня за ініціативою голови Харківської облдержадміністрації в регіоні була створена Робоча група з підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад. Туди увійшли експерти від облдержадміністрації, облради, представники місцевого самоврядування та громадські активісти. Наразі перед Робочою групою стоїть завдання розробити перспективний план об'єднання громад, визначити нові адміністративні центри, їх межі та переконати людей, що об'єднання для них є вигідним.

- До 11 травня всі райони області мають надіслати до обласної групи свої пропозиції щодо об'єднання місцевих громад, - сказала заступник голови Робочої групи, голова регіонального Офісу з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади Діана Баринова. - Члени Робочої групи оброблятимуть ці дані до 15 травня, після чого направлять їх на попередній перегляд до Мінрегіонбуду. Далі треба буде скласти нову карту області. На неї урядовці чекають до 20 травня.

Головне ж завдання - погодити план об'єднання територіальних громад з сесією Харківської облради, після чого документ мають затвердити у Кабміні і передати на засідання Верховної Ради. Все це треба встигнути до 1 червня.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта