Об'єднати державних та приватних нотаріусів хочуть харківські нардепи

25.03.2013 11:39 Влада
http://leonbm.com.ua http://leonbm.com.ua
Народні депутати, які балотувались по "мажоритарці" від Харкова, Ірина Горіна та Ірина Бережна внесли до Верховної Ради свою редакцію Закону України "Про нотаріат".

Законопроект зареєстрований на сайті Верховної Ради України.

"Нова редакція Закону змінює структуру Закону, його концепцію, ліквідує й додає більше 30-ти нових статей, змінює та доповнює більше 60 відсотків статей, що залишилися у новій редакції Закону", йдеться у пояснювальній записці.

"Нагальними питаннями, що потребують вирішення, є завершення процесу реформування нотаріату в Україні в межах континентального права і запровадження єдиного нотаріату відповідно до нових правових економічних, соціальних і політичних умов.
Практика застосування Закону засвідчила штучність поділу нотаріату на державних нотаріусів та приватних, виявила соціальні, економічні та юридичні непорозуміння у державному регулюванні діяльності приватних нотаріусів, особливо на підзаконному рівні, що призвело до суттєвих проблем у роботі державних нотаріальних контор, різкого зростання скарг громадян, створенню ситуацій для корупції та інших негативних явищ", - наголошують нардери.

Автор: Администратор сайта