Одиноких батьків прирівняли до одиноких матерів. На що вони мають право

13.06.2013 09:42 Влада
http://propapu.ru http://propapu.ru
Відтепер одинокі батьки мають однакові з одинокими матерями права.

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівності прав одиноких матерів та одиноких батьків» уже набув чинності.

Про це повідомив директор департаменту сім’ї та дітей Міністерства соціальної політики України Руслан Колбаса.

- Відтепер одинокі батьки отримали право так само, як і одинокі матері, звертатися до суду, якщо їм відмовили у прийнятті на роботу. Тобто у разі, якщо наявність у такого батька дитини віком до 14 років є єдиною пересторогою у керівництва, через яку претендента не взяли на посаду, це рішення він може оскаржити в суді, - сказав він.

Крім того, за словами Руслана Колбаси, одинокі батьки також отримали право на першочергове одержання житла.

«Якщо раніше тільки одинокі матері мали змогу ставати на чергу для забезпечення житлом, то тепер це можуть зробити і батьки. І це абсолютно справедливо, оскільки такі батьки на рівні з жінками самотужки виховують дітей, тому мають користуватися рівними з ними правами», - сказав він.

Парламент ухвалив закон, за яким багатодітні батьки, які виховали п’ятьох і більше дітей, молодшому з яких виповнилось шість років, за відсутності матері отримують право на пенсію за особливі заслуги. Він набуде чинності вже з 1 січня 2014 року.

Автор: Администратор сайта