On-line-спілкування на Харківщині залучило пів-України

04.06.2013 10:35 Влада
http://www.best-woman.ru/ http://www.best-woman.ru/

У Харкові відбулась чергова інтернет-трансляція відеоконференції «Оnline події в органах місцевого самоврядування та третьому секторі».

Цього разу до online-спілкування долучилася рекордна кількість учасників.

Кіровоградська, Полтавська, Волинська, Чернігівська, Київська, Донецька, Миколаївська, Луганська, Рівненська, Харківська області та Республіка Крим – бажання взяти участь у спілкуванні виявили майже 80 керівників місцевих рад.

Головна тема обговорення – розвиток територій, участь у конкурсах, у тому числі й на виділення грантів, які діють в Україні, а також проблеми ресурсного забезпечення.

Так, за ініціативою голови Харківської обласної ради вже створено унікальний національний Інтернет-портал «Ресурсний центр зі сталого місцевого розвитку», метою якого є допомога керівникам місцевого самоврядування та громадським організаціям.
– У ньому є кілька розділів, які містять інформацію про умови участі у конкурсах та грантах, законодавчі документи, питання-відповіді тощо. Така робота має тривати. Тому ми об’єднаємо зусилля трьох національних асоціацій, у рамках Національного конгресу запровадимо потужний ресурсний центр, у якому буде зібрано досвід усієї України, – розповів на відеоконференції голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

Пишаються успіхом у розвитку ресурсного забезпечення і на Миколаївщині. Цього року Вознесенська районна рада Миколаївської області стала переможцем Всеукраїнського конкурсу по проекту впровадження новітніх технологій. До реалізації цього проекту буде залучено 17 сільських рад району.

– Ми хочемо перейняти в харків’ян досвід подібних відеоконференцій, аби в нашому районі мати контакт з усіма органами місцевого самоврядування. Також ми хочемо долучити до цієї практики медичні заклади, навчальні установи – як дошкільні, так і заклади середньої освіти, – зазначив у ході on-line конференції голова Вознесенської районної ради Іван Бурдін.

Значний досвід щодо участі у програмних проектах має Волинська область. Причому велику активність демонструють не тільки органи місцевого самоврядування, а й громадські організації.

– У 2011 році ми виграли Всеукраїнський конкурс, унаслідок чого було облаштовано каналізаційну мережу центральної вулиці міста. Над другим проектом ПРООН зараз працюють чотири громадські організації району, – поділився досвідом радник голови Ківерцівської районної ради (Волинська область) з питань проектної діяльності та міжнародного співробітництва Артем Ковальов.

Велику увагу участі в міжнародних і всеукраїнських проектах приділяють і на Харківщині, зокрема на Чугуївщині. Відділ економічного розвитку виконавчого комітету Чугуївської міської ради постійно здійснює моніторинг інтернет-ресурсів, які пропонують участь у конкурсних програмах, і на виділення грантів також.

– Ми співпрацюємо з Фондом підтримки місцевого самоврядування, який діє при Всеукраїнській асоціації місцевого самоврядування, – поділилася інформацією секретар Чугуївської міської ради Олена Хватинець. – Тому для нас такі відеоконференції дуже корисні, бо участь у конкурсах – це, безумовно, додатковий ресурс для розвитку громад, територій.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №64 від 30.05.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта