ООН допоможе інвалідам з харківської глибинки

16.04.2013 13:29 Влада
www.pressmk.ru www.pressmk.ru
ООН виділить понад $250 тис. на адаптацію соціальних установ для інвалідів у Валківському районі та місті Чугуїв.

Відповідний Меморандум  про взаємопорозуміння між Програмою розвитку ООН, Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ, Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Міжнародною організацією праці і Харківською облдержадміністрацією було підписано сьогодні.

Як повідомив заступник губернатора Харківщини Ігор Шурма, мета співпраці — виробити спільні дії, які дозволили б  забезпечити максимальну доступність людям з інвалідизацією.

- Зокрема, в Конституції Україні прописано, що ми  є країною рівних стартових можливостей, і ситуація людей з особливими фізичними потребами у соціальному плані не може і не повинна відрізнятися від можливостей, які є у пересічних громадян, - зазначив Шурма.

За словами голови Представництва ЮНІСЕФ в Україні, в.о.координатора системи ООН Юкіе Мокуо, для реалізації проекту зі сприяння правам людей з інвалідністю була обрана саме Харківська область, тому що за три роки вона показала найкращі результати в плані забезпечення доступності інфраструктури для людей з інвалідизацією. Досвід впровадження проекту згодом буде застосовано і для інших регіонів України.

- Йдеться в першу чергу про універсальний дизайн і про зовнішнє середовище, з яким постійно стикаються люди з інвалідизацією, ми прагнемо забезпечити повний та легкий доступ людей з інвалідністю до інфраструктури будь-яких об'єктів. Ми розглянемо в першу чергу три основні компоненти: зайнятість, медична сфера і соціальні послуги, - наголосила  Юкіе Мокуо.

Голова представництва ЮНІСЕФ зазначила, що на 2 роки реалізації проекту в Харківській області буде виділено $250 тис, тобто понад 2 млн. грн., також планують залучити кошти місцевих громад.

Сьогодні на Харківщині нараховується близько 150 тис. людей з інвалідизацією, в тому числі близько 5 тисяч дітей і людей, які пересуваються за допомогою інвалідного візка.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта