Органи місцевого самоврядування треба реформувати — С. Чернов

04.12.2013 14:41 Влада
http://www.sq.com.ua/ http://www.sq.com.ua/
Про це він заявив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив».

- Реформи місцевого самоврядування і територіальної організації влади, які готуються на виконання завдання Президента України, потрібні не для Європейського союзу або країн Митного союзу, вони потрібні для нашої держави, наших територіальних громад і наших людей, – зазначив голова Харківської облради Сергій Чернов.

За його словами, вони мають бути направлені на покращення надання послуг населенню, оптимізацію системи управління, законодавче врегулювання проблемних питань, які залишилися ще з Радянського Союзу. Необхідно проводити зміни, ухвалювати відповідні закони і нормативні документи, створювати умови для того, щоб територіальні громади були активними, а діалог з людьми – постійним. Сергій Чернов підкреслив, що люди ще на стадії підготовки мають розуміти, які рішення готує влада, і разом з нею розділяти відповідальність за реалізацію цих рішень.

Голова облради повідомив, що за 3 роки була підготовлена Концепція реформування місцевого самоврядування і територіальної організації влади в Україні. Вона за цей час пройшла всі етапи обговорення і погодження як в територіальних громадах всієї країни, так і в громадських організаціях і різних інституціях. Документ знайшов підтримку і затверджений після погодження галузевими Міністерствами і Урядом України. На сьогоднішній день підготовлений проект Указу Президента, який завізований Прем’єр-міністром України і сьогодні знаходиться на доопрацюванні в Адміністрації Президента.

- Життєва практика довела, що транскордонне, прикордонне і регіональне співробітництво як всередині держави, так і між регіонами різних держав, ефективне. Сьогодні досвід багатьох країн говорить про те, що інтеграційні процеси, які відбуваються як раз на рівні регіонів чи громад, зрозумілі для людей і мають сенс для впровадження, – додав Сергій Чернов.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта