Отримати відшкодування за переобладнане авто закликає харків'ян податкова

28.02.2013 12:45 Влада
http://sanekua.ru http://sanekua.ru
Власники авто, які переобладнали машини для роботи на зрідженому (стисненому) газу чи біопаливі, можуть одержати від держави часткову компенсацію своїх витрат у вигляді податкової знижки.

Процедура її отримання виписана у статті 166 Податкового кодексу України.

Наприклад, якщо минулого року автомобіль був переведений з бензину на газ і на руках є документи, які підтверджують затрати на установку обладнання, то протягом нинішнього року можна повернути частину витрат. Для цього необхідно подати до податкової інспекції за місцем проживання декларацію про майновий стан та доходи за 2012 рік та написати заяву, в якій вказати номер розрахункового рахунку для зарахування коштів.

Як повідомили у ДПС у Харківській області, на сьогодні таких автомобілістів, які використовують своє право на податкову знижку, поки не багато. За словами податківців, у минулому році, в основному, податкову знижку отримали громадяни, які платили за навчання у вишах та коледжах (87%), витратилися на оплату іпотечного житлового кредиту (7%) або страхування (5%).

Втім, уже в період нинішньої кампанії декларування кількість звернень автомобілістів за податковою знижкою може збільшитися.

 

Автор: Администратор сайта