Оцінку інциденту на вчорашній сесії дали у Харківській облраді

25.12.2012 09:46 Влада
http://dozor.kharkov.ua http://dozor.kharkov.ua
Прес-служба Харківської облради зробила заяву стосовно ходу засідання облради 24 грудня.

Наводимо повний текст.

"Вчинивши перед телекамерами зі всього світу бійку і розгром у Верховній Раді України – вищому законодавчому органі держави, деякі народні депутати України, які ще не збагнули міру відповідальності, яку на них накладає цей високий статус, намагаються перенести в регіони свою провокаційну, далеку від європейського парламентаризму діяльність.

Так 24 грудня, виступаючи на пленарному засіданні сесії Харківської обласної ради, народний депутат не зміг приховати у своєму виступі неприязнь і зневагу не тільки до представницького органу, де отримав слово з дозволу головуючого, а і до всієї громади тримільйонної області, де його політична сила не спромоглася заручитися достатньою підтримкою виборців, щоб отримати мінімальне представництво хоча б у тій же обласній раді.

У потоці безпідставних тверджень, нічим не обґрунтованих звинувачень, в тому числі на адресу всього депутатського корпусу, і просто нічого не значущих галасливих закидів, було зрозуміло мету – скомпрометувати і дестабілізувати роботу обласної ради.

Отримавши достатньо часу і без перешкод завершивши свій виступ, народний депутат з порушенням регламенту обласної ради знов вийшов на трибуну і, не звертаючи увагу на зауваження головуючого, зухвало заважав проведенню пленарного засідання сесії, на якій розглядалися питання виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ та оплати за енергоносії в бюджетній сфері.

Після нетривалої словесної сварки з депутатами обласної ради, зрозумівши, що спроба зірвати пленарне засідання не вдалася, народний депутат швидко полишив залу засідань.

Нехтування регламентом обласної ради та недотримання елементарних норм поведінки яскраво демонструє, що під прикриттям депутатської недоторканості випробуються межі вседозволеності.

Харківська обласна рада, як вищий представницький орган трьохмільйонної громади, ніколи не піде на поводу у маргінальних діячів, навіть наділених високим званням народного депутата України, якщо вони під словом політика розуміють скандал і провокацію, а під поняттям представництва інтересів регіону – всіляке приниження його мешканців на догоду партійній ідеології.

На щастя, у Верховній Раді України більшість депутатів, які представляють Харківщину, належить до політичних сил, чия діяльність спрямована не на розкол і хаос, а розбудову держави і консолідацію суспільства.

Харківська обласна рада завжди  послідовно і свідомо будувала свою роботу на засадах  конструктивізму, демократії і толерантності заради розвитку регіону і кожної його громади, без популізму і політиканства. Тож, і надалі ми будемо діяти тільки на таких засадах".

Автор: Администратор сайта