Патрулювати посилено будуть лише п'ять районів Харкова (ФОТО)

22.01.2015 13:26 Влада
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Сьогодні на площі Свободи пройшов справжній «парад» міліціонерів. Правоохоронцям давали вказівки щодо посиленого патрулювання Харкова.

Як розповів начальник управління громадської безпеки УМВС України в Харківській області Сергій Бірбасов, учора за дорученням міністра МВС Арсена Авакова було розроблено доручення щодо посилення патрулювання в місті Харкові.

Вишукувати на вулицях міста підозрілих осіб будуть бійці Національної гвардії, курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ, усі підрозділи ГУ ХМУ (патрульна служба, спецпідрозділи, особовий склад райвідділів міста Харкова).

- Кількість та щільність нарядів у місті збільшиться. Ми сподіваємося, що ситуація в місті буде стабілізована, - сказав Сергій Бірбасов. - Ми додатково залучаємо понад сто військовослужбовців Національної гвардії і близько ста курсантів та офіцерів університету внутрішніх справ. Це додатково 100-150 нарядів.

Окрім того, як повідомив заступник начальника Харківського міського управління міліції з громадської безпеки Олег Матрос, щодня у патрулюванні братиме участь 980 людей. За його словами, патрулювання відбуватиметься на вулицях. Якісь конкретні об’єкти під охорону брати не будуть.

Раніше щодня у кожному районі виходило близько 20 піших нарядів. Всього місто патрулювали 70 автомобілів (90) чоловік та 350 людей, що були на піших нарядах.


Посилюватимуть охорону в п’яти районах — Дзержинському, Київському, Комінтернівському, Червонозаводському, Московському. У чотирьох патрульні поки працюватимуть у звичнному режимі.

Окрім того, в центральній частині міста буде задіяна військова техніка (автомобілі "Кугуар"). Вона патрулюватиме вулиці за спеціально розробленим маршрутом.

Перед посиленням охорони міста правоохоронцям провели інструктаж. Просили більше звертати увагу на покинуті пакети та на підозрілих людей.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта