Переговорів з терористами не буде, а тих, хто здасться, амністують - Яценюк на круглому столі у Харкові

17.05.2014 10:38 Влада

Сьогодні у Харкові відбувається друге засідання загальнонаціонального круглого столу.

Засідання круглого столу відкрив екс-Президент України Ленід Кравчук. Він коротко озвучив висновки першого круглого столу.

- Ми були всі єдині в тому, що Україна є самостійною незалежною державою, територіально цілісною. Ми були єдині в тому, що головне завдання влади на всіх рівнях – забезпечити мир, спокій, злагоду в Україні, цілісність і недоторканність. Ми були є дині, що угода, на яку ми будемо спиратися, це угода, підписана у Женеві, - сказав Леонід Кравчук.

За його словами, підготовлені проекти документів, що стосуються внесення змін до Конституції і конкретних пропозицій щодо децентралізації влади.

Леонід Кучма наголосив, що люди чекають конкретних пропозицій щодо стабілізації ситуації в країні.
Він сказав, що сьогодні звучать три пропозиції – розігнати силою, сісти за стіл переговорів або ж відпустити території.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу зазначив, що проведення у Харкові круглого столу, на сході країни, – важливе.
В черговий раз наголосив, що діалогу з терористами влада не вестиме.

- Той, хто з автоматами розстрілює людей, він не хоче миру в Україні, - сказав Арсеній Яценюк. - Ті, хто не вчиняв тяжких злочинів, можуть здати зброю, і ми приймемо закон і амністуємо цих людей. Що стосується внутрішньополітичного діалогу, то ми найбільш зацікавлені в тому, щоб в Україні запанував мир та стабільність. Ніколи за роки незалежності ні в Луганську, ні в Донецьку не було Київської влади. Завжди система управління в цих областях була виключно в руках еліт.

Арсеній Яценюк додав, що Уряд чує вимоги мешканців сходу. Окрім надання владних і фінансових повноважень, пообіцяв зміни у гуманітарній сфері. Прем’єр додав, що кожному регіону дадуть самостійно розвиватися в рамках єдиної державної політики, зокрема російській мові нададуть особливий статус.

- Право на спілкування тією мовою, якою хочуть люди, буде захищено, - сказав Яценюк.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта