Перелік на приватизацію-2015 оновлено. Що планує продати уряд

06.04.2015 14:22 Влада
Кабінет міністрів України затвердив перелік державних підприємств, які підлягають приватизації в 2015 році

Зокрема до переліку додані порти, Українське Дунайське пароплавство і ряд інших держпідприємств, повідомляє Економічна правда з посиланням на копію документа урядової постанови.

У документі наголошується, що таке рішення обумовлене необхідністю оптимізації державного сектора економіки і залучення коштів приватних інвесторів у розвиток підприємств.

"Їх подальше збереження в державній власності недоцільно", - наголошується в пояснювальній записці до документа.

За пропозиціями уповноважених органів управління в перелік державного майна, що підлягає приватизації, були включені 342 об'єкта.

Зокрема, у добувній промисловості серед них фігурує: державний концерн Укрторф, відокремлений підрозділ Шахтоуправління Нововолинське ДП Волиньвугілля, Шахта Південнодонбаська №3 ім. Сургая, Шахта Димитрова ДП Красноармійськвугілля, Шахта Центральна ДП Красноармійськвугілля, відокремлені підрозділи ДП Львіввугілля та інші.

Також у списку є пакет акцій 16,5% Шахти ім. Засядька, і 50,5% ТОВ Керамнадра.

В енергетичній галузі це: Центренерго - 78% акцій, Донбасенерго - 25%, Херсонська ТЕЦ, Одеська ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦ і пакети акцій обленерго.

У нафтогазовій галузі - пакети акцій міськгазів.

У сільськогосподарській галузі - ДП Конярство України (близько 40 000 га землі), Яготинський цукровий завод, ДП Чутове та інші.

У транспортній галузі: Гайворонський тепловозремонтній завод, Івано-Франківський локомотиворемонтний завод, ТОВ Торговий флот Донбасу, Авіакомпанія Горлиця, авіаційне підприємство Універсал Авіа.

У будівельній галузі: ВАТ Дніпрометробуд.

У хімічній промисловості: Сумихімпром, Одеський припортовий завод, АК Свема.

Також в списку фігурує ВАТ Президент Готель, ВАТ Атомпрофоздоровниця, ПАТ Укрнафтопродукт.

У тому числі в цьому списку фігурують підприємства, які були виключені з переліку об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації.

Зокрема, мова йде про 13 портах, ВАТ Українське Дунайське пароплавство, Українська будівельна корпорація Укрбуд та інші.

Автор: Администратор сайта