Перестрілка на Римарській. Ухвалені перші судові рішення

23.12.2014 07:00 Влада
За участь у масових заворушеннях в ніч з 14 на 15 березня Феміда засудила 2 чоловіків - багатодітного підприємця і водія однієї з фірм.

Засуджені познайомилися на проросійських акціях на площі Свободи.

Як стало відомо, коли почалася перестрілка на Римарській, обвинувачені приїхали туди з ще одним знайомим на «Жигулях».

Їхній знайомий з металевим щитом і пістолетом «Форт» відкрив вогонь по будівлі, близько 22:00 чоловіки поїхали додому за зброєю.

Повернулися на місце близько половини дванадцятої ночі. Обвинувачені почали стріляти по 3-му поверху будівлі № 18 по вул. Римарській, пошкодили вікна й інтер'єр будівлі. Потім, близько опівночі, вони забрали зброю і втекли.

Уже в залі суду обвинувачені визнали свою провину і покаялися. Дзержинський районний суд визнав винними чоловіків за ч.1 ст. 294 КК України. Підприємця Феміда засудила до п'яти років в'язниці, зі звільненням від покарання з випробувальним терміном у півтора роки. Водій отримав п'ять років позбавлення волі з відстрочкою вироку і випробувальним терміном у два роки, повідомляє сайт Єдиного реєстру судових рішень.

Нагадаємо, смертельна перестрілка на вул. Римарській, 18, сталася в ніч з 14 на 15 березня цього року. У будинку «Просвіти» перебували активісти «Правого сектора». Проросійськи налаштовані люди почали штурмувати приміщення. Між двома сторонами конфлікту відбулася перестрілка. Від пострілів загинули двоє чоловіків, п'ять осіб поранені.

Автор: Администратор сайта