Перших осінніх призовників Харківщини сьогодні відправляли до армії

10.10.2012 07:29 Влада
Регіональний медіа-центр МО України у м. Харків Регіональний медіа-центр МО України у м. Харків
Сьогодні на Збірному пункті Харківського обласного військового комісаріату (м. Харків, вул. Котлова, 205) відбулися урочистості з нагоди першої відправки 87 юнаків для проходження військової служби в рамках призову «Осінь-2012».

До складу першої команди осінніх призовників увійшли хлопці, які служитимуть у Окремому полку Президента України (м. Київ). З понад 50 кандидатів для служби у Києві, офіцери військкоматів, психологи та військові лікарі відберуть лише 19 кращих осінніх призовників (навесні 2012 року було 22 особи, а восени 2011 - 21).
До речі, вимоги для служби у  наелітнішій військовій частині українського війська  наступні: зріст понад 185 см., струмка статура, слов’янський тип обличчя (блакитні очі, світле волосся) та бездоганна біографія (відсутність приводів до міліції аж до дідусів включно). До завдань військовослужбовців цього полку входять участь у військових парадах, зустріч іноземних делегацій, забезпечення урочистостей біля військових меморіалах та захист особливо важливих об’єктів держави на особливий період.
На початку урочистостей відбувся святковий мітинг. Після цього військовослужбовці з розвідувальної роти 92-ї окремої механізованої бригади (м. Чугуїв), курсанти Харківської академії  Внутрішніх військ МВС та воїни-прикордонники продемонстрували свій професійний вишкіл.

- Де б ви – шановні призовники не служили, пам’ятайте, що ви представляєте наш Харківський регіон. Тож, бажаю всім рекрутам стійкості перед труднощами та успіхів у оволодінні почесної ратної справи, - зауважив заступник голови Харківської обласної призовної комісії Микола Цвіра.

Згідно плану-завданню з призову, визначеному в Генеральному Штабі нашої армії, восени 2012 року військкомати повинні поставити під штик 800 повнолітніх юнаків. 525 осіб або 65% з них поповнять лави Збройних Сил, а решту – 275 хлопців відправлять до інших військових формувань. Для порівняння, восени 2011 року до армії пішло 1240 призовників, а у квітні-травні поточного року лише - 1015. Зі всіх 525 юнаків, що служитимуть у Збройних Силах, 348 - стануть вояками Сухопутних військ, 114 хлопців виконуватимуть службові обов’язки у Повітряних Силах, а решті пощастить стати військовими моряками. Щодо відбору солдатів для служби в інших військових формувань, то в ході кампанії «Осінь-2012», то з 275 юнаків, 230 служитимуть у Внутрішніх військах МВС і 45 – у підрозділах Державної служби транспортних сполучень.
При цьому, кожному п’ятому хлопцю пощастить служити у військових частинах, розташованих у Харківський області.

Автор: Администратор сайта