Підсумки першого етапу мобілізації. Харківщина пасе задніх

10.02.2015 07:00 Влада
telegraf.com.ua telegraf.com.ua
9 лютого в Україні завершується перший етап четвертої хвилі мобілізації.

У перший же день в регіональному медіа-центрі Міноборони в Харківській області рапортували, що у військкоматах ажіотаж, люди, не чекаючи повісток, приходять з проханням закликати їх до лав Збройних Сил України.

«В перший день проведення загальнодержавного заходу у всіх військкоматах було зафіксовано рекордну кількість чоловіків і жінок, які прийшли за повісткою добровільно. Так, близько 2000 військовозобов'язаних 21 січня звернулися до підлеглих з мобілізації», - йшлося тоді в повідомленні.

Але насправді цифра виявилася трохи іншою. Як з'ясувалося, в медіа-центрі просто переплутали дані і приписали Харківській області кількість добровольців в цілому по всій Україні.

«З приводу цієї цифри було розгляд. Начальник медіа-центру трохи не розібрався. Це прозвучала цифра по всій Україні. Добровольці, звичайно, були, але не дві тисячі, значно менше. І серед добровольців приходять в основному люди, яким вже за 50, з хронічними захворюваннями або ті, хто просто хотів уточнити дані», - повідомили в облвійськкоматі.

Перші ж підсумки четвертої хвилі мобілізації виявилися куди менш райдужними.

Харківська область, поряд із Сумською, Тернопільською та Івано-Франківською, виявилася останньою з виконання плану. Найгірше справи йдуть у Дергачівському, Золочівському, Харківському та Зачепилівському районах області, а також у Люботині та Первомайському.

«У місті Первомайському до лав ЗСУ, як і Печенізькому районі, не направлено жодної людини. І це незважаючи на мінімальний план», - повідомив під час розбору польотів у ХОДА т. в. о. заступника губернатора області В'ячеслав Аббакумов.

Джерело: Вести
Автор: Администратор сайта