Питання з бєлгородськими електричками будуть вирішувати на рівні уряду

15.02.2013 11:30 Влада
http://kostjor.ru http://kostjor.ru
Губернатор Михайло Добкін пообіцяв вирішити проблему з електричками.

- У нас є дуже важка тема, яку ми намагаємося вирішити із нашими російськими колегами. Через корпоратизацію та зміну власності російської залізної дороги всі приміські перевезення сьогодні знаходяться у зоні уваги і фінансування регіонів. Схема ще не до кінця відпрацьована. Проте обласна адміністрація зі свого боку має зробити все можливе, щоб не страждали мешканці прикордонних районів через те, що відміняються ряд звичних для них електричок.

Губернатор відмітив, що сьогодні електрички є соціальним інструментом, а ціна на проїзд навіть менша за собівартість даної послуги. Проте цей вид транспорту дозволяє прожити тисячам сімей із сільської місцевості, які заробляють собі на хліб торгівлею у Росії.

- Ми повністю готові підтримувати людей у цій ситуації. Якщо виникне потреба у фінансуванні, ми зробимо все, щоб зберегти ці електрички. Проте поки що рішення питання ще висить у повітрі, адже досі немає договору між Бєлгородською областю та компанією, яка виграла тендер на перевезення людей. Якщо ми не зможемо розібратися у ситуації власними силам, доведеться вирішувати проблему на рівні уряду.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта