Помер екс-президент ПАР Нельсон Мандела

06.12.2013 09:06 Влада
http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
Нельсон Мандела пішов з життя на 96 -му році.

У вівторок, 5 грудня, не стало колишнього президента ПАР Нельсона Мандели. Він пішов з життя у віці 95 років. Про це повідомив чинний лідер країни Джейкоб Зума, - пище “Комсомольская правда в Украине”.

На початку червня Мандела потрапив до лікарні з рецидивом легеневої інфекції. У листопаді уряд ПАР підтвердив, що він знаходиться в стабільно критичному стані.

У липні політику виповнилося 95 років. Свій день народження він відзначив у лікарні в колі сім'ї. Одним з подарунків став колаж із сімейних фотографій.

Нагадаємо , Нельсон Мандела в червні потрапив до лікарні Преторії із загостренням легеневої інфекції. Цю хворобу він заробив під час свого 27 -річного тюремного ув'язнення за часів режиму апартеїду.

Через кілька днів після госпіталізації з'явилися повідомлення , що йому стало краще , однак незабаром було оголошено , що стан колишнього президента ПАР став критичним.

У зв'язку з цим родичі борця проти режиму апартеїду почали готуватися до його смерті. Так , вони вже встигли продати права на трансляцію похорону. За деякими даними , придбала їх телекомпанія CNN.

А 1 вересня лікарі дозволили екс -президенту ПАР повернутися додому в Йоганнесбург : його виписали з лікарні , в якій він провів майже три місяці.

Автор: Администратор сайта