Помер Герой України, видатний харків'янин Іван Гулий

02.05.2013 08:59 Влада
http://www.rulife.ru http://www.rulife.ru
Іван Гулий зробив безцінний внесок у розвиток Слобожанщини, присвятивши своє життя становленню сільськогосподарської галузі регіону.

Свої співчуття рідні та близьком Івана Гулого висловили голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та губернатор Харківщини Михайло Добкін.

"Харківська обласна державна адміністрація та Харківська обласна рада висловлюють щирі співчуття рідним і близьким з приводу важкої втрати. У цей скорботний час ми всією душею разом з усіма, хто знав, поважав, любив та буде берегти про Івана Михайловича кращі спогади і світлу пам'ять", ідеться у повідомленні.

Довідка. Іван Гулий народився 26 липня 1940 року в Харківській області. Батько - Михайло Іванович загинув на фронті. Мати - Поліна Лук'янівна.

Закінчив школу і вивчився на тракториста. Після служби в армії в колгоспі «Перше Травня» працював на багатьох посадах: був електриком, бригадиром, агрономом і заступником голови.

На момент нагородження високою нагородою Герой України працював генеральним директором приватного аграрно-орендного підприємства «Промінь», с. Кобзівка, Красноградський район. Був депутатом Харківської обласної ради IV скликання від Красноградського району.

Нагороди та звання.

Звання Герой України (з врученням ордена Держави, 20.08.2008 - за видатні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку агропромислового комплексу, досягнення високих показників з виробництва сільськогосподарської продукції, багаторічну самовіддану працю).
Нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2002).
Заслужений працівник сільського господарства України (2007).
Відзнака Президента України - ювілейна медаль «20 років незалежності України» (19 серпня 2011 року).
 
Подяка голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради (2005)

Джерело: сайт ХОДА
Автор: Администратор сайта