Понад чотириста соцпрацівників звільнено на Харківщині

12.09.2014 14:00 Влада
gorod48.ru gorod48.ru
Понад 200 тисяч жителів області отримують сьогодні різного виду соціальну допомогу.

Цього року навантаження на соцпрацівників зросло у зв’язку із потрясіннями у країні. Та це не завадило провести масштабне скорочення в цій галузі.

Сьогодні в соціальній сфері області працюють понад 7000 осіб. І найгострішою темою для цих людей є скорочення.

– Із початку року відбулися суттєві звільнення, а саме – 474 фахівці із соціальної роботи. І все це одночасно зі збільшенням навантаження на соцпрацівників та розширення функцій, зокрема, у зв’язку з наданням допомоги переселенцям з АР Крим і територій проведення АТО, – розповіла на обласній колегії директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Олена Захуцька.

За її словами, найгірша ситуація щодо кадрового забезпечення склалась у Борівському, Первомайському, Золочівському, Краснокутському, Печенізькому, Шевченківському районах та місті Чугуєві. Там фактично працює по два державних службовця, а в Коломацькому та Валківському районах – узагалі по одному. А роботи тим часом не меншає. Так, із початку року до соцробітників області надійшло 3785 звернень від наших громадян. Найчастіше вони звертаються по призначення та виплату державної соціальної допомоги й житлових субсидій.

Такі звернення складають 71,5 % від загалу. Також значна кількість – 28 % – прохань стосувалася надання тимчасового житла для вимушених переселенців із території проведення АТО. За словами Олени Захуцької, із квітня щодня спеціалістами Департаменту приймалася та надавалася допомога майже 200 таким громадянам. Основна робота – це оформлення їм соціальної допомоги різних видів, надання допомоги в розселенні та гуманітарних питаннях, ведення реєстрів громадян, що звернулися, щоденна інформаційна робота тощо.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта