Понад дві тисячі призовників оштрафовані на Харківщині - Василь Хома

30.07.2014 13:22 Влада
www.uralstudent.ru www.uralstudent.ru
Стали суворішими методи проходження медкомісії призовниками, зокрема, додаткового медичного обстеження.

 Про результати введення нових правил "СК" розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Василь Хома.

– Військові комісари обласного та районних (міських) військових комісаріатів видали накази щодо організації здійснення контролю за своєчасним поверненням призовників з медичного обстеження. У районних лікарнях після завершення медичних оглядів призовників, районними (міськими) призовними комісіями виносяться остаточні рішення щодо рівня придатності до військової служби та призначення по командах. В адміністраціях районів м. Харкова також організовано та здійснюється контроль за поверненням призовників з медичного обстеження. У результаті таких заходів призовні комісії направили на обстеження 4354 чоловік, з них не повернулось 563, що складає 12,9 %. Планове завдання з призову громадян на строкову військову службу у травні – липні 2014 року виконано повністю.

Читайте також: СИТУАЦІЯ З БОМБОСХОВИЩАМИ НА ХАРКІВЩИНІ: З-ПОНАД ТИСЯЧІ СПОРУД ФУНКЦІОНУЮТЬ 30 %
                       ДО ЛАВ АРМІЇ УЖЕ ПРИЗВАЛИ ПОНАД ДВІ ТИСЯЧІ МЕШКАНЦІВ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кор.: Як каратимуть призовників, що ухилятимуться від служби в армії? Та яким чином удосконалюватимуть роботу призовних комісій?

– Призовники, які ухиляються від явки на призовні дільниці за викликом військового комісаріату, притягуються до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 365 Кримінального Кодексу України. Так, протягом призову у травні – липні 2014 року до відповідальності притягнуто 2352 призовника, які оштрафовані на загальну суму 201920 грн.

Для удосконалення роботи призовних комісій під час проведення призову у травні – липні 2014 року проводилися службові наради в обласній державній адміністрації за участю представників влади, правоохоронних органів, лікарів тощо. Також комісія обласної призовної комісії перевірила стан обліково-призовної роботи в деяких районних військових комісаріатах. Місцеві комісаріати спільно з органами внутрішніх справ МВС України організували поетапний розшук призовників, які не з’являються на призовні комісії. Юнакам, які підлягають призову на строкову військову службу, організовано вручення повісток колегіально (у кількості трьох-чотирьох осіб – представників військових комісаріатів, органів внутрішніх справ і представників житлово-комунальних підприємств, сільських (селищних) рад).

Також зараз виконуються спільні заходи Харківського обласного військового комісаріату і районних (міських) військових комісаріатів з Головним управлінням МВС України в Харківській області та районними відділами внутрішніх справ щодо забезпечення заходів призову на строкову військову службу. У районних державних адміністраціях створено громадські ради для надання допомоги військовим комісаріатам в організації та проведенні військово-патріотичного виховання молоді та участі населення оборонної роботи. До складу рад включені представники органів державної влади, місцевого самоврядування, ветеранських організацій, Великої Вітчизняної війни, Афганістану, інших локальних конфліктів, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, військових частин, військових комісаріатів, правоохоронних органів.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №90 від 29.07.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта