Понад півстотні соціальних дільничних працюватимуть на Харківщині - С. Тігіпко

06.07.2012 13:23 Влада
Держава проводитиме профілактику сирітства. З цією метою буде взято на роботу та навчено 12 тис. соціальних дільничних. У Харкові працюватимуть 600 чоловік.

Про це сьогодні повідомив віце-прем'єр-міністр -  міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час візиту до дитячого містечка "Отрадное".

У дитячому містечку "Отрадное" виховується 30 сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, від 3 до 18 років. В ході візиту Сергій Тігіпко оглянув приміщення дитмістечка, подарував вихованцям цього закладу спортивні іграшки та самокати, а у свій наступний візит пообіцяв подарувати комп'ютери. Також віце-прем'єр-міністр поспілкувався з працівниками закладу.

- Ми маємо навчитися робити профілактику, не допускати сирітства. Для слід працювати з сім'єю. З цією метою ми візьмемо на роботу 12 тис. чоловік, які допоможуть 4,5 тис. соціальних працівників, які вже працюють у системі захисту прав дітей. Це будуть соціальні дільничні, які знатимуть ситуацію в родинах та працюватимуть на їх випередження.

С. Тігіпко розповів про допомогу дітям-сиротам. Зокрема якщо дитина залишається сиротою, держава намагатиметься забезпечити їй сімейну форму виховання, тобто соціальні дільничні проводитимуть роботу з родичами дитини стосовно опіки. На кожду дитину-сироту держава виділить 2028 грн на місяць за умови, якщо ця дитина виховується у родині.

Якщо ж дитина не виховується у родині, то їй буде забезпечена сімейна форма виховання у спеціалізованих закладах.

- Ми добре працюємо з прийомними батьками і родинами. Мами, що працюють на професійній основі, отримають 5,5 тис. грн на місяць. Крім того, дитина до 6 років отримає допомогу 1860 грн, більш старші діти оримають 2028 грн матеріальної допомоги.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта