Понад тисячу укриттів готові прийняти людей у Харкові

24.02.2015 14:34 Влада
1158 укриттів в місті Харкові вже очищені для подальшої експлуатації на випадок надзвичайних ситуацій.

Про це сьогодні повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

За словами Романа Нехорошкова, на сьогоднішній день в місті очищено від сміття та приведено до ладу 1158 найпростіших укриттів, які знаходяться в підвалах житлових будинків. До 16 березня планується підготувати ще близько 1,5 тис. таких укриттів. Всього в Харкові налічується 2668 таких підвальних і цокольних приміщень у житловому фонді міста, розрахованих на 964 тис. чоловік.

Крім того, за інформацією Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту, також виконані роботи з підготовки 341 найпростішого укриття на 144 тис. чоловік. Раніше ці захисні споруди були в статусі протирадіаційних укриттів, з 1993 року всі вони поступово були переведені в статус найпростіших. У департаменті зазначили, що такі укриття розраховані на перебування в них людей на 4-5 годин, укриття в будинках комунальної власності - на 1,5-2 години.

Також у місті визначені 29 станцій КП «Харківський метрополітен», в яких можна розмістити близько 145 тис. жителів, а також переходи станцій метро, де зможуть перебувати 46 тис. чоловік. Крім того, визначено 11 об'єктів подвійного призначення, які можна використовувати додатково для укриття 12 тис. 798 чловік.

Зазначимо, що також в місті є укриття, які перебувають на балансі підприємств і організацій. Вони повинні забезпечувати безпеку, в першу чергу, працівників підприємств. Відповідальність за їх утримання несуть підприємства.

Автор: Администратор сайта