Пожежа на Хартроні: у МНСників почалися кадрові чистки

11.01.2014 08:07 Влада

У столиці в Держслужбі з надзвичайних ситуацій пройшла нарада з розслідування причин пожежі на харківському заводі «Хартрон», в якому загинули 8 осіб.

Від посади усунули першого замначальника ГУ ДСНС в Харківській області Олександра Волобуєва. Він, за словами голови Держслужби Михайла Болотських, надав некоректну інформацію начальнику ДСНС України.

«Сказав, що всі загиблі в результаті пожежі померли до приїзду рятувальних служб, але дві людини спробували врятуватися самостійно, в результаті чого загинули вже у присутності пожежних», - сказав він.

«Перші пожежні машини прибули вже через шість хвилин після сигналу, всього в гасінні було задіяно 116 чоловік особового складу та 20 одиниць техніки, 22 людини були врятовані. У перші хвилини після виникнення пожежі загинули шестеро людей, які, найімовірніше, отруїлися високотоксичними продуктами горіння. Ще дві людини загинули при спробі врятуватися самостійно», - говорить Михайло Болотських.

Попередньою причиною виникнення пожежі, за словами глави ДСНС, стало порушення техніки пожежної безпеки: наявність у приміщенні легкозаймистих речовин, відсутність доступу до евакуаційних виходів. В результаті, також за попередніми висновками, стався вибух, і потім - пожежа. Версії перевіряються, остаточний результат буде через місяць. За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за порушення вимог пожежної безпеки.

Керівництву ХЮЗ загрожує від 3 до 8 років в'язниці.

«Керівництво підприємства, яке не забезпечило належне дотримання техніки пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, понесе покарання, в тому числі кримінальну», - заявив віце-прем'єр України Олександр Вілкул.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта