Президент у Харкові взяв участь у затриманні правопорушників (ФОТО, ВІДЕО)

23.03.2016 15:10 Влада
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
23 березня у Харків приїхав Петро Порошенко, який відвідав у місті низку різнопрофільних об’єктів.

Зокрема в Харківському національному університеті внутрішніх справ Глава Держави дивився, як поліцейські працюють під час виявлення правопорушення. На плацу зімітували затримання злочинців на блокпості із застосуванням службових собак. Також курсанти університету вправлялися зі зброєю, показували рукопашний бій, а ще демонстрували навички екстремального водіння «поліцейський розворот».

На базі університету нині навчаються майбутні працівники патрульної служби, які будуть працювати у поліції Донецької та Луганської областей. Президент застав їх саме під час практичних завдань з тактико-спеціальної підготовки. Уже в травні хлопці та дівчата складуть присягу та поїдуть працювати у Краматорськ та Слов’янськ.


- Ми маємо інше обличчя поліції. Якщо раніше люди тікали від поліції, то тепер, навпаки, біжать до неї за допомогою, - зазначив у спілкуванні із майбутніми правоохоронцями Петро Порошенко.

Він повідомив, що за попередній рік українським правоохоронцям вдалося попередити 300 терористичних актів. Наступного ж тижня Глава Держави полетить до Вашингтона в США, де з американськими партнерами обговорить можливості нової співпраці силових підрозділів, подальшу реформу прокурорської системи та ін.

Серед інших заяв Глави Держави — невизнання суду над льотчицею Надією Савченко, назвав 29 березня датою, коли має бути проголосований новий Уряд, та закликав РНБО України зібратися і внести до Уряду пропозиції щодо санкції відповідно до «списку Савченко».

Крім університету, Петро Порошенко відвідав також Національний науковий центр «Харківський фізико-технічний інститут», де взяв участь у старті введення в експлуатацію підкритичної ядерної установки «Джерела нейтронів», а ще КБ ім. Морозова і завод «Турбоатом».

 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта