Причини ДТП за участю маршруток назвали автоперевізники Харкова

20.07.2012 15:50 Влада
ДТП за участю пасажирського транспорту трапляються через недостачу кадрів. Недокомлект водіїв маршруток по Харкову становить 20%.

Про це повідомили сьогодні в ході круглого столу в ГУ МВС України в Харківській області перевізники Харкова. За словами перевізників, водіїв не вистачає тому, що це непрестижна професія. Ті ж, що працюють, стомлюються і не висипаються, тому трапляються ДТП.

У свою чергу директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міської ради Сергій Дульфан запропонував водіїв маршрутних автобусів, які допустили грубі порушення, відправляти на перепідготовку в ДП «Учкомбінат».

За його словами, якщо автоперевізники в обов'язковому порядку не направлятимуть  водіїв-порушників на навчання, міська влада буде вживати заходів впливу до самим автоперевізникам.

Як повідомив начальник Управління ДАІ в Харківській області Олександр Єршов, що у Харкові з початку року скоєно 171 ДТП за участю водіїв маршруток. У цих ДТП 7 чоловік загинули, 79 постраждали. З вини водіїв транспорту загинуло 4 чоловіка і 28 постраждали.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта